IMG_8044 IMG_9005 IMG_9097 IMG_9115 IMG_9257 IMG_9679 LJ7A0114 ny_afghanhund ny_basenji ny_borzoi ny_cirneco ny_faraohund ny_galgo_espanol ny_greyhound ny_magyar_agar ny_saluki ny_skotsk_hjorthund ny_sloughi ny_whippet

Här redovisar LCK Väst bakgrunden och sina synpunkter

 

-----------------------------------------------------------------------------------------

Internationellt LC-prov i Mariestad 2017-08-26--27

Provet genomfördes med deltagare från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Holland.

Historik

Som vanligt före alla prov så var det ett jagande in i det sista med att få tag på funktionärer. Eftersom en del nyckelpersoner inom klubben skulle genomföra annan tjänstgöring så saknades funktionärer.

Ett av de viktigaste områdena var sekretariatet. Det löste sig dock med personal som lånades in från annat håll. Det visade sig bli stressigare än vanligt, datorproblem.

På lördag morgon när sekretariatet började arbeta i datorerna fick jag reda på att excel-filerna ej fungerade med den installation som vi hade i våra datorer. Tydligen hade det inte säkerställts att filerna (macro programmeringen) var bakåtkompatibla utan vi skulle installera minst office 2013 på datorerna. Detta har vi aldrig fått reda på.

Jag blev dessutom upplyst om att det fanns en nyare fil som skulle användas, med färre buggar i. Denna fil var utlagd på en FB-grupp för sekreterare. När jag påtalade att jag inte visste om detta så blev jag även upplyst om att jag var medlem i denna grupp. Jag är nu inte sekreterare så för mig fanns ingen anledning att gå in och titta i en sådan grupp.

Eftersom det blev problem med datorerna och manuell lottning var tvungen att ske så drog resultaten från omg 1 samt från omg 2 på lördag ut på tiden. Men lördagens prov genomfördes och alla handlingar finns inskickade till registratorerna.

På söndag gick det något bättre efter att min egen dator användes, men fortfarande manuellt förfarande. Det drog även denna dag ut på tiden vilket försenade prisutdelningen.

Medan ordinarie sekreterare var och åt lunch togs de uppsatta resultaten från lopp 1 ner av någon då man konstaterat att något blivit fel med någon av de större raserna. Samtliga resultat försvann från väggen vid det tillfället och togs nog till sekretariatet. Syftet var väl att hjälpa till med korrekta listor. En hypotes är att den som tog ner och bar undan listorna ville kontrollera dessa mot protokollen och kanske lagt dessa på ett ställe vi inte räknat med och därför inte kan hitta. Här skulle vi vilja ha hjälp att minnas vilka som hjälpte till för att höra om de kan belysa problemet på något sätt.

Efter provet fick jag från sekretariatet de handlingar som skulle sorteras och skickas in till respektive registrator,dock var resultatlistorna inte påskrivna av domarna. De domare vi hade på provet var tvungen att åka för att hinna med flyg och båt. Underskrifter av domarna på resultatlistorna införskaffades senare.

Resultatlistor (inte underskrivna), digitala filer samt kataloger sändes till registratorerna inom 14 dagar efter provet med notering att påskrivna resultatlistor skulle översändas så snart jag erhållit dessa i retur.

Från de svenska domarna översändes listorna ca två veckor senare. De båda tyska domarna var jag själv nere i Tyskland och fick deras påskrifter. Vid hemkomst sändes dessa till registratorerna.

Jag följde det som står i anvisningarna (2.1.2) vad LC-klubben skall göra, skicka in resultatlistor och katalog.

Vid en kontroll upptäckte jag att protokollen från omgång 1 saknades från söndagen. Sekretariatsutrustningen, släpkärra, fordonet vi använde för sekretariatet har kontrollerats tre gånger av tre olika individer utan att finna protokollen. Vad som hänt är svårt att säga, åkt med annan utrustning eller helt enkelt kastats. Det är en olyckshändelse och inget regelbrott, givetvis skall inte detta hända men olyckligtvis har det hänt.

Jag är dock av den meningen att sekreterarna gjort ett bra jobb och räknat och kontrollräknat innan uppgifterna förts in i datafilen. Jag har ingen anledning att misstro sekreterarna. Så resultatlistorna är korrekta.

Som jag sagt tidigare så är det här en olycklig händelse men som jag ser det inget brott mot reglemente eller anvisningar.

 

Vad skulle hända om brev kom bort hos Postnord på vägen till registratorerna. Skall då provet ogiltigförklaras. Eller om någon kommer över handlingar i form av domarprotokoll ur sekretariatet under pågående prov.